Camera

I se spusese clar sa nu intre in acea camera sau, daca o face, sa nu stea mai mult de 10 minute. Directiva care nu facea decat sa creasca exponential interesul pentru ce va gasi acolo, sila pentru toti cei care cred in fenomene inexplicabile si deliciul la gandul ca va face ceva interzis.

Clanta era una total obisnuita, rotunda si argintie ca cea pe care obsnuia sa o deschida zilnic. Candva. Dar asta era cu foarte multi ani in urma. Trecand peste acest detaliu, totul era cat de banal posibil.

Isi arunca scarbita rucsacul pe canapea, isi puse mainile in sold si analiza mecanic interiorul. Doua tablouri care se vroiau abstracte, masuta cu telefonul retro, covorul uzat si draperiile grele si pline de praf care ascundeau ultimele raze. Cauta orice semn care sa-i arate ca nu-si pierde timpul…

Doua ore mai tarziu facea acelasi lucru. Scrumiera era deja plina pe jumate, aerul umpandu-se cu mirosul atat de familiar. Dupa 5 tigari mirosea oriunde a acasa. Plus ca se afla deja la a treia transa de Walker, ceea ce insemna ca se plictisea teribil.

Dar nu, nu vroia sa adoarma. Cine stie ce s-ar putea intampla in timpul somnului. Nu-i era frica de monstrii, ii era frica de monstrii care ar trece neobservati.

Oglinda ii arata cat de obosita era, lucru care nu se intampla dupa doua nopti nedormite in urma cu 10 ani. Dar perspectiva imbatranirii ii dadea un sentiment de intimitate si de stabilitate incomparabil cu orice simtise in prima tinerete. Nu era apa calda insa…

Dusul rece ii alunga urma de somn. Simtea ca nu va rezista mai mult de 2 minute sub jetul plin de ace. Incepu sa se gandeasca la urmatoarea tigara si la ultimele pahare de alcool. Acum era mult mai cald.

“Mai stai mult ca fac pe mine?”

Fumul si aburii alcoolului ii parasira instantaneu subconstientul. Cu un rictus tremurat sprijini faianta cu o mana. Cealalta se indrepta spre gura. Era pentru prima data in viata ei cand ii venea sa zbiere de frica. Stia ca e stupid, dar intreba scurt:

“Mama?!’

O umbra rece trecu mult prea repede pentru a fi fotografiata pe retina. Inchise ochii. Oricum nu putea privi in stanga.

“Uff ce bine e! Aveti obiceiul sa stati cate juma de ora in baie. Si tu si taica-tu.”

Cuvintele erau spuse zambind. Se simtea din ton. Astepta sa inceteze sunetul jetului de urina fara sa zica nimic. Cu mana stanga cauta tremurand cel mai apropiat prosop.

“La dracu. De ce mi-e teama? Probabil ca nu mai rezist la alcool. Imi joaca mintea feste”

Zgomotul jetului inceta, luandu-i locul un sunet alb. La fel ca cel ce iese din televizor cand inceteaza emisia. Culori stridente se miscau in spatele paravanului ce despartea buda de restul baii.

“Mama?!”

Si mama isi facu aparitia. Cu miscari teleghidate, facu 2 pasi pana la chiuveta… Prin trupul ei, fiica vedea linia robinetului si propria-i reflexie in oglinda. Imaginea mamei ii aducea aminte de vremurile cand televiziunea nu transmitea decat alb-negru, iar imaginea aparea uneori tremurata.

Dar partea stranie era ca maica-sa fusese ingropata cu 10 ani in urma. Din cate auzise, caci nu fusese de fata.

Nu-si termina ultimul gand cand femeia pleca cu viteze intrerupte catre camera alturata. Fara sa se uite in urma, se sprijini cu o mana de pervazul ferestrei, rase ca pentru sine si-si dada drumul in haul oraslui.

Jos nu claxona nicio masina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: