despre prietenie

cadem atat de rapid in capcana rolurilor de sot/ sotie, iubit/ iubita, tata/ mama etc, de parca ar fi existat un moment in care am decis ca asta ne este personajul de acum incolo. uitam sa fim noi, tocmai din dorinta de a fi niste “noi” mai buni, mai performanti, “mai” perfecti.

imbracati in aceste personaje, incepem un razboi continuu cu restul actorilor, dar mai ales cu actorii principali de pe mica scena a vietii noastre. ne folosim de cele mai penibile arme: pretentii, injurii, blamari, isterii, urlete, amenintari etc.

ne este frica de ce s-ar putea intampla daca lasam chiar si pentru o secunda garda jos. poate ca partenerul de scena, devenit la un moment dat inamic pe campul de lupta, ne va scoate din propria noastra piesa. poate ca ne va insela cu dublura, sau se va plimba prin piesele altora. asa ca ne apucam sa construim un tarc pe scena, sa batem un tarus in mijloc si sa-i legam un lant de picior. acum e mult mai bine…acum stiu tot timpul unde e, ce gandeste, la cine se uita.

o data la o suta de ani ne amintim cum era cand eram prieteni. cand stateam nu doar pe aceasi scena, ci in acelasi corp, creier, inimia, suflet. cand ne cautam spasmodic si ne era bine impreuna pentru ca vroiam, nu pentru ca trebuia. cand nu ne smulgeam gandurile cu patentul, ci trairile prindeau forma de cuvinte inainte de a fi traite.

iar frica nu era primita de celalalt cu ura si acuze, ci cu zambete si incurajari. in prima nebunie a iubirii ni se pare ca prietenia este apanajul relatiilor dintre batrani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: