Carte: Chuck Palahniuk – Cantec de leagan

Nu la fel de buna ca Monstrii invizibili, care e considerata cea mai buna carte a lui Palahniuk (da, mai buna decat Fight Club). Dar am citit-o cu aceeasi intensitate. Ca toate cartile sale, si aceasta te coboara in cele mai joase, scarboase, obsedante, decadente zone ale trairii umane, pentru a gasi acolo un sens al vietii si pentru a constientiza cat de devianta este societatea contemporana.

Daca ai stii cateva cuvinte prin care ai putea omori pe oricine, cate crime ai face? Daca vrei sa omori, raspunsul este simplu. Dar daca nu vrei, daca doar iti vin cuvintele acelea in minte la nervi, cati oameni ar cadea secerati in jurul tau? Cantecul de leagan este o poezie pe care cei din antichitate o foloseau pentru a-si adormi pe veci copiii in vremuri de foamete sau de boli. Versurile ajung in timpurile noastre si astfel avem parte de o serie de decese inexplicabile. Pana la urma, un jurnalist si o agenta imobiliara descopera secretul si pornesc in lume pentru a gasi toate cartile ce contin versurile respective si pentru a le distruge. Pe parcurs nu se pot abtine din a-si creste portofoliul de crime.

Pe langa faptul ca-ti pui intrebarile de mai sus, te confrunti si cu 2 personaje hippie care lupta pentru salvarea padurilor, a animalelor si pentru eradicarea evolutiei tehnologice.

O carte buna de avut.

Leave a comment